Hoe kun je een social business worden?

8 jaar ago  •  By  •  0 Comments

Een aantal eenvoudige stappen die je helpen toegevoegde waarde te creeëren voor jouw doelgroep(en), op het juiste moment en op de juiste manier.

Hoe kun je een social business worden? Een aantal eenvoudige stappen die je helpen toegevoegde waarde te creëren voor jouw doelgroep(en), op het juiste moment en op de juiste manier.

Denk strategisch!

Als er veel mensen betrokken zijn bij het managen van de sociale media, weet dan zeker dat iedereen hetzelfde doel, kaders en strategie heeft. Het zou uiteindelijk naadloos moeten aansluiten met de betrokkenheid van de ontvanger/doelgroep.

Zet de toon

Maak het voor het merk wat voor “sociale taal” je gaat hanteren en blijf dit consistent vol houden. Overweeg om het hele “sociale” team te trainen, zodat iedereen dezelfde taal spreekt en het merk op een eenduidige manier word gepresenteerd.

Wed niet op één platform

Spendeer je tijd en geld op een aantal topplatforms. Ga daarnaast kijken naar een aantal platformen die ook geschikt zijn voor jouw content én doelgroep om je bereik verder te vergroten.

Niet alleen maar zenden, je moet ook leren luisteren

Gebruik social media niet als megafoon voor jouw commerciële sales-boodschappen. Dat is niet meer van deze tijd. Probeer ook te luisteren naar jouw doelgroep en probeer hier op te reageren. Het mooiste is om in te spelen op een probleem wat bij jouw doelgroep speelt, dit maakt het voor jouw doelgroep gelijk relevant.

Denk aan je doelgroep-persona

Bekijk de wereld vanuit jouw doelgroep. Wat doen ze de hele dag? Waar halen ze hun inspiratie vandaan? Wanneer kijken ze op hun telefoon, computer, tablet of lezen ze mails? Op welk moment van de dag zou jij als organisatie een probleemoplossende rol kunnen spelen? Allemaal vragen die je zou kunnen stellen op de doelgroep beter te leren kennen of te begrijpen. Maak het voor jou de uitdaging om dit te begrijpen, niet alleen hoe je tegen de doelgroep moet praten, maar ook wat hen zou kunnen triggeren.

Denk vooruit! Plan content in

Het is een spelletje wat 24-uur per dag doorgaat. Dus denk goed na wanneer jouw doelgroep klaar is om jouw relevante content tot zich te nemen. De tijdspanne van een bericht is kort, dus denk goed na over het meest optimale tijdstip. Met Facebook (pagina, niet bij een profiel) kun je eenvoudig een bericht inplannen in de toekomst, ook kun je met tools als Buffer of Hootsuite eenvoudig berichten inplannen voor verschillende platformen.

Wees authentiek

Content gaat vaak op een onverwachts moment viraal, het is daarom belangrijk dat je altijd uniek blijft met hetgeen wat je beschrijft en blijf ook dichtbij je merk/uitstraling. Ga niet overdrijven of onwaarheden verspreiden, dan bouw je vertrouwen op.

Meten, meten en nog eens meten

Voor de meeste merken/organisaties het minst leuke onderdeel van de sociale media. Het klinkt een beetje nerdy, maar door de statistieken te analyseren van jouw online acties (bijvoorbeeld Facebook of Twitter) kun je goed meten hoe de doelgroep reageert. Op deze manier wordt snel duidelijk wat wel en niet aan slaat en hier kun je dan weer met de totale strategie op inspelen.

Wil je ook sociaal business worden? Neem contact op via onderstaande formulier en mogelijk kan SPEKGLAD helpen!

Geen velden gevonden.