Nieuwe inzichten en netwerken

8 jaar ago  •  By  •  0 Comments

Op donderdag 2 juni j.l. was het zover: de eerste digital marketing workshop voor (kleine) ondernemers vond plaats; een gratis event waar experts op vrijwillige basis kennis en informatie deelden op het gebied van digitale marketing, zoekmachine-optimalisatie en social media.

Arosha Brouwer – Introductie Digital Marketing

Organisator Arosha Brouwer opent de presentatie in het Living Lab van de Universiteit Leiden met een inleiding waarin zij de importantie van een gedegen digitaal marketingplan voor ondernemers benadrukt. Aan de hand van cijfers zien we dat Nederland het hoogste percentage smartphone-bezitters van Europa heeft; hier ligt een enorme mogelijkheid om potentiële klanten te bereiken! Echter, 45 procent van de websites van kleine retailers werkt niet naar behoren op mobiele telefoons. Een andere belangrijke tip van Arosha: vraag feedback en advies aan klanten, familie en vrienden. Soms kan de oplossing voor een probleem erg simpel en praktisch zijn.

eFocus – SEO

Ook Ronald Kruin ziet in hoe belangrijk mobiel bereik voor een bedrijf is. Hij is online marketeer bij eFocus, een bedrijf dat voor grote opdrachtgevers (Heineken, Rabobank, Philips, om er een paar te noemen) de digitale marketing doet. Ronald vertelt over SEO (Search Engine Optimalization). Om zichtbaar én vindbaar te worden op zoekmachines is het belangrijk mobiel optimaal bereikbaar te zijn, een goede websitestructuur en unieke content te hebben. Veel deelnemer hebben praktische, technische en specifieke vragen voor Ronald.

SPEKGLAD – Hoe kun je social media gebruiken om je merk te verbeteren?

Dat geldt ook voor Michiel van der Spek, digitaal consultant bij Koppert Cress en eigenaar van SPEKGLAD. Als kenner op het gebied van social media bestaat zijn verhaal vooral uit praktische tips en adviezen. Bedenk wanneer je klanten online zijn om je Facebookpost te lezen. Wees bewust van wat trending is op Twitter en speel daar op in. Houd je LinkedIn-profiel actueel.

Aan het einde van de avond komen we tijd tekort. De deelnemers willen nog van alles bespreken met Arosha Brouwer, Ronald Kuin en Michiel van der Spek. Het event was een succes en dat smaakt uiteraard naar meer. De 25 deelnemers keren na een lange avond met nieuwe inzichten, een uitgebreider netwerk én goodies van eFocus en Koppert Cress tevreden huiswaarts.

Meer informatie over een gevolg van dit initiatief? Sluit je dan aan bij de LinkedIn groep.